Wachtlijsten voor kopers van fysiek goud

Grote vraag naar fysiek goudIedereen die goud als edelmetaal een beetje volgt weet dat de koersontwikkeling van goud niet de wensen overlaat in 2013. Volgens berichten is goud in 2013 al bijna 18 procent van zijn waarde verloren, waardoor er bepaalde groepen in de markt zijn wakker geworden.

In landen als India en China zijn er wachtrijen ontstaan voor partijen die fysiek goud willen kopen. Mede door de lage koers is de vraag naar fysiek goud behoorlijk toegenomen, waardoor er simpelweg een tekort en er niet aan de vraag kan worden voldaan. Diverse juweliers en handelaren hebben reeds nee moeten verkopen aan klanten die op zoek waren naar fysiek goud.

Alhoewel de koersval van goud waarschijnlijk is veroorzaakt door de papieren markt en niet door de fysieke markt voor goud, stijgt de vraag naar fysiek goud fors. Of hierdoor de goudkoers weer op zal gaan lopen is onwaarschijnlijk, aangezien de EFT’s een grotere macht lijken te hebben dan fysiek goud.

Zwelt de bubbel toch weer aan, of is er sprake van het begin van het ontstaan van een gezonde markt voor goud?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>