Schip met 700 ton goud erts verdwenen

Russisch vrachtschipVandaag is een opvallend bericht naar buiten gekomen. Naar het schijnt zijn de Russische autoriteiten al enkele dagen op zoek naar een Russisch vrachtschip met daarin 700 ton goud erts aan boord. Het schip met de naam Amurskaya vertrok de afgelopen week op weg naar Feklistov maar kwam nooit aan.

Russische reddingsteams zijn al enkele dagen op zoek naar het schip, maar hebben het nog niet kunnen vinden. Naast mogelijk echt puur goud bestaat het meerendeel van de lading uit stenen en aarde, hierdoor is het onwaarschijnlijk dat het schip is gekaapt.

Volgens de autoriteiten en de organisatie die het transport uitvoert zal de totale waarde van de lading ongeveer 800.000 dollar bedragen. Ondanks de relatief lage waarde van de lading zijn de autoriteiten naarstig op zoek, er zijn namelijk 9 bemanningsleden aan boord, van wie onbekend zijn of deze in leven in.

De komende dagen blijft Rusland zoeken naar het schip, maar tot die tijd doet het bedrijf van wie de lading eigendom is, Polymetal genaamd, geen uitspraken over de voortgang van de operatie.

Bron: BullionStreet

Informatie over de actuele goudkoers

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>