Samsung investeert in goudmijn, einde valuta’s in zicht?

Samsung officeDoor de hoge goudkoers zien we wel vaker vreemde gebeurtenissen opduiken in het nieuws, maar dit bericht is wel erg opmerkelijk. Cluff Gold,een bedrijf wat zich bezighoudt met het uitbuiten van goudmijnen, heeft een partnership afgesloten met niemand minder dan Samsung.

De organisatie die zich normaal alleen bezighoudt met het fabriceren van tablets en smartphones heeft een partnership gesloten waarin het Cluff Gold financieel gaat ondersteunen door geld te pompen in de organisatie zodat mijn activiteiten kunnen worden uitgebreid. Als tegenprestatie krijgt Samsung toegang tot fysiek goud wat door Cluff Gold naar boven is gehaald.

We zijn eindelijk op het punt gekomen dat het lijkt dat grote organisaties zich ook ervan bewust worden dat het huidige economische systeem wat gebaseerd is op de nu bestaande valuta’s niet eeuwig stand kan gaan houden. Want Samsung zal het goud niet alleen voor de elektronische apparaten gebruiken, maar wellicht ook een deel gebruiken om kapitaal in te investeren. Samsung is hiermee een trendsetter, en er wordt niet uitgesloten dat er andere organisaties zullen volgen die hetzelfde gaan doen.

Hiermee is de bubbel die is ontstaan rond goud weer een stuk groter geworden, want door dit soort berichten is het te verwachten dat de goudkoers verder zal gaan oplopen, waardoor eerder gestelde doelen (er zijn analisten die aangeven dat goud voor het eind van het jaar boven de 2000 dollar per troy ounce uit gaat komen) opeens realistisch worden. Zal Apple Samsung gaan volgens in deze nieuwe strategie?

Klik hier voor het complete pers bericht.

1 comment to Samsung investeert in goudmijn, einde valuta’s in zicht?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>