Roemenië wil goud terug van Rusland

President van RoemeniëWe hebben al vaker verhalen gehoord van landen die goud hebben opgeslagen in het buitenland, maar nu niet meer het goud terug kunnen krijgen. Zo is al langere tijd onbekend waar bijvoorbeeld het goud van Zwitserland en Duitsland is gebleven wat ligt opgeslagen in Amerika. Er is nu nog een land wat zijn goud terug wil maar het niet terugkrijgt: Roemenië.

Roemenië heeft tijdens de eerste wereldoorlog ruim 94 ton goud op laten slaan in Rusland, omdat men bang was om het goud te verliezen aan de Duitsers. Nu bijna 100 jaar later wacht het land nog steeds op de forse hoeveelheid goud vanuit Rusland. Al eerder heeft Rusland wel een ander deel van de schat teruggegeven, welke bestond uit een aantal schilderijen, maar het land wacht nog steeds op het meest kostbare bezit.

Rusland blijft opvallend stil, sterker nog: het land heeft aangegeven dat het niet is gediend dat Roemenië via het Europese Hof het goud alsnog terug wil halen. Rusland waarschuwt Roemenië om geen oude historische wonden open te halen. Roemenië zet echter door en probeert via het Hof om alsnog het goud terug te krijgen.

De 94 ton goud die Roemenië heeft opgeslagen in Rusland heeft op dit moment een waarde van 5,3 miljoen dollar. Welk land komt als volgende naar buiten met de bewering dat zij het goud niet terug kunnen krijgen uit een land waar zij het edelmetaal hebben opgeslagen? En wat zullen de gevolgen zijn voor de goudkoers wanneer blijkt dat landen onderling goud van elkaar hebben verduisterd?

Bron: Bullion Street

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>