Opmerkelijk: China koopt goud van Noord Korea

Leider Noord KoreaGoud transacties zijn dagelijks aan de orde. Ook weten we dat een land als China een van de groothandelaren is van het edelmetaal. Vandaag verscheen er echter een opmerkelijk bericht: Noord Korea zou bezig zijn om goud te verkopen aan China. China is een beetje de enige bondgenoot van Noord Korea, maar dat het land zo ver gaat om edelmetaal van Noord Korea te kopen is toch een volgende stap in de samenwerking tussen de landen.

Sinds de aantreden van Kim Jong Un heeft Noord Korea besloten om ook inkomsten te gaan generen uit andere bronnen, zoals bijvoorbeeld goud. Afgelopen maand heeft Noord Korea 2 ton aan goud ter waarde van 100 miljoen dollar verkocht aan China. Dit goud is niet alleen afkomstig van de goudproductie van de Noord Koreanen, maar ook uit de goudreserves van het land. Daarnaastzou ook goud zijn opgekocht van inwoners van Noord Korea en zijn doorverkocht aan China.

Noord Korea heeft in totaal 1.000 tot 2.000 ton aan goudreserves opgeslagen liggen, waarvan het voorheen onbespreekbaar was om delen ervan te verkopen. Nu het land door alle sancties diep in de problemen zijn lijkt de nieuwe dictator in het land toch het besluit te hebben genomen om snel kapitaal aan te trekken om het land draaiende te houden. Zal China nog meer goud van Noord Korea gaan opkopen?

Bron: Kim Jong Un starts selliing North Korea’s Gold to China

1 comment to Opmerkelijk: China koopt goud van Noord Korea

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>