Ook na Bernanke blijft de geldkraan open

FED president: Ben BernankeDe afgelopen periode heeft Amerika grote hoeveelheden dollars in de economie gepompt om ervoor te zorgen dat alles bleef draaien, met de hoop dat wellicht de economie uit de problemen zou komen en weer zou gaan verbeteren. Dit alles in het kader van de kwantitatieve verruiming. Beleggers en investeerders in goud zijn dol op nieuwsberichten waarin de baas van de FED Ben Bernanke aangeeft dat er door zal worden blijven gegaan met het doen van grote kapitaal injecties.

De laatste weken horen we ook mensen die zich afvragen of de rest van de FED bestuurders het wel eens is met het beleid van Bernanke. Maar na vandaag blijkt dat we ook na het aftreden van Ben niet bang hoeven te zijn dat Amerika de geldkraan zal dichtdraaien. De meest favoriete kandidaat om Bernanke te vervangen heeft namelijk aangegeven dat ook zij door zal gaan met het uitvoeren van de QE programma. Janet Yellen staat daarmee ook als Vice President pal achter Ben Bernanke.

Goed nieuws dus voor de goudmarkt en de goudkoers, aangezien we daarom ook verzekerd zijn van een aantal “goed nieuws momenten” de komende periode. Goed nieuws is wel iets waar goud op zit te wachten, aangezien ook vandaag maar weer blijkt hoe kwetsbaar het koersverloop is van het edelmetaal.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>