Ook Kazakhstan mengt zich in de goud oorlog!

Goudkoorts in Kazakhstan!Eerder werd vanuit Astana al aangekondigd dat de goud voorraden vergroot zouden worden om de reserves voor internationale transacties te vergroten. In Juli heeft Kazakhstan ervoor gezorgd dat de totale waarden van de goud reserves van het land 6,4 miljard dollar bedragen.

Het land wil de goudreserve dit jaar in totaal met 24,5 ton vergroten, waarmee het land de 35ste positie in neemt op de lijst met landen met de grootste goud reserve. Wanneer het land zijn plan heeft voltooid bestaat 25% van de totale economische reserve uit fysiek goud.

De 24,5 ton die Kazakhstan wil opkopen is maar een klein gedeelte van de totale handel is goud op de wereld. Volgens het IMF zullen alle Centrale Banken ter wereld ruim 400 ton goud opkopen om de reserves. Op dat gebied zijn China en India de grootste importeurs van goud ter wereld.

Door de grote verhoging van de goud reserve door Kazakhstan neemt de goud bubbel alleen maar grotere vormen aan. Wanneer ook rijke landen zich gaan storten op goud om de economische reserve op peil te houden is de kans op een totale meltdown wanneer de goudprijs snel daalt een scenario wat niet meer kan worden uitgesloten. Het is echter wel zo dat investeren in valuta op dit moment helemaal geen optie is voor Centrale Banken.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>