Nepal komt 25kg goud per dag tekort

Goud tekort in NepalDat de goud bubbel steeds grotere vormen aan begint te nemen is al bij vele mensen bekend. De afgelopen week stond echter een interessant artikel op BullionStreet, waarin wordt verteld dat Nepal een behoorlijk tekort heeft aan fysiek goud. Het land heeft op dit moment een dagelijkse voorraad goud van ongeveer 15 kilogram, terwijl het land dagelijks 40 kilogram nodig heeft.

Een belangrijke reden voor de tekorten is het beleid van de regering van het land. De regering van Nepal heeft restricties opgelegd omtrent de hoeveelheid goud die ingevoerd mag worden, en staat dit ook maar toe aan een aantal selectie bedrijven in het land. Door het aankomende feest seizoen zal de vraag naar goud alleen maar verder toenemen, waardoor de oproep om meer goud toe te laten tot het land steeds luider wordt.

Het is op dit moment nog niet bekend of Nepal van plan is om de limieten op de import van goud los te gaan laten of om deze te gaan vergroten. Tot die tijd zal het land met een dagelijks tekort blijven zitten van 25 kilogram per dag.

Analisten zijn bang dat de naar buiten gekomen berichten ervoor kunnen zorgen dat zelf de goudkoers op de internationale markten zal kunnen gaan oplopen. Of dit ook daadwerkelijk het geval is zal duidelijk worden wanneer de regering met een standpunt naar buiten is gekomen omtrent de import van goud in Nepal. Zo krijgt de goudkoers dus onverwachte hulp vanuit een nog onverwachtere hoek.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>