Nederlandsche Bank geeft geen openheid van zaken omtrent goudreserves

DNBAl is de bubbel het afgelopen jaar behoorlijk leeggelopen, toch blijft goud altijd een interessant onderwerp om te volgen. Zo ook vandaag weer een bericht op de website van SilverDoctors waarin duidelijk wordt gemaakt hoeveel moeite de Nederlandsche Bank doet om de locaties van de goudreserves van Nederland onder de pet te houden.

Een bron van de betreffende website heeft een WOB verzoek ingediend om openheid van zaken te krijgen omtrent de locaties en de volumes van de nederlandse goudreserves. Daarnaast wil de bron ook weten welke correspondentie er is geweest met de FED voordat Nederland heeft besloten om geen goud terug te halen uit Amerika. Zoals al bekend ligt een heel groot deel buiten de Nederlandse grenzen, sommige zeggen wel dat ruim 90% van de totale goudreserves van Nederland in het buitenland ligt opgeslagen.

In de verklaring van DNB is te lezen dat het verzoek is afgewezen, omdat informatie omtrent de goudreserves van Nederland niet vallen onder de WOB. Wat een verassing! Lees in het artikel van SilverDoctors de daadwerkelijke brieven die zijn verstuurd en ontvangen, met daarin de verklaringen van DNB!

Meer informatie over goud en de goudkoers!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>