Kazachstan slaat hard toe op de goudmarkt

Goud in KazachstanIn de media horen we eigenlijk alleen maar China, India en Brazilië die actief bezig zijn op de goudmarkt. Maar ook Kazachstan is hard bezig op de goudmarkt, en koopt in grote hoeveelheden goud op om de reserves aan te vullen. Opmerkelijk is dat het goud vooral binnen de eigen landsgrenzen wordt opgekocht van eigen inwoners.

Het afgelopen jaar zag Kazachstan de goudreserves met ongeveer 30% stijgen. Het land slaat goud in om een buffer te hebben voor wanneer er slechtere tijden aankomen. Als gevolg van het inkoopprogramma is de economische positie van het land met ongeveer 10% verbeterd. Eerder dit jaar gaf Kazachstan al om volop voor goud te gaan, zo is de doelstelling op dit jaar de reserves met bijna 25 ton te vergroten, waardoor het land bij de top 35 van landen komt met de grootste goudreserve.

Volgens de regering in Astana ligt het land nog steeds op schema op deze doelstellingen nog steeds te halen. Op deze manier wordt de regio rondom Rusland een steeds grotere speler op de goudmarkt. Wat de plannen zijn voor 2013 met betrekking tot het opkopen van goud zijn op dit moment onbekend, maar gezien de huidige ontwikkelingen op de goudmarkt zal Kazachstan ook volgend jaar flink blijven opkopen.

Conclusie: Kazachstan slaat hard toe op de markt voor goud, en hoogstwaarschijnlijk zal het land de koopzucht niet verminderen, aangezien door de alsmaar dalende koers van goud de prijzen steeds gunstiger worden om goud op te kopen.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>