JP Morgan verkoopt goudkluis aan Chinezen!

China en goudInteressant nieuws op de vrijdag: JP Morgan verkoopt haar pand in Manhattan aan een Chinees bedrijf met de naam Fosun. In dit pand zit ook een van de grootste goudkluizen in Amerika, waardoor het nieuws extra opmerkelijk is. De reden voor de koop zou zijn dat China een hoop kapitaal op de plank heeft liggen wat de markt in moet, en het pand (ooit gebouwd door David Rockefeller) lijkt een goede investering.

De 4000 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn in het pand zullen over de andere kantoren in New York worden onderverdeeld. Fosun is van mening dat het kopen van het vastgoed ook de gelegenheid geeftom mee te kunnen profiteren wanneer de Amerikaanse markt weer volop in beweging komt.

Het meest opmerkelijke aspect van het verhaal is het feit dat de kluis in verbinding zou staan met de kluis van de FED, die zich aan de overkant van de straat tegenover het pand bevindt. ZeroHedge is hier ooit mee naar buiten gekomen, wat veel voer op zal leveren voor speculanten die geloven in een Chinese heerschappij in het buitenland!

Zoals sommige analisten zeggen: Wanneer zal China de FED gaan opkopen?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>