Is de goudbubbel nu echt aan het barsten?

Goud bubbel aan het barsten?Wij beweren al langere tijd dat goud in een bubbel zit, en hoe verder het jaar vordert, hoe meer het er op begint te lijken dat we gelijk krijgen. Diverse media melden dat de goudkoers op dit moment op het laagste punt staat sinds 2010, met een koers in euro van onder 1000 verloor goud meer dan een derde van haar waarde, wat ook pijnlijk duidelijk wordt in deze grafiek. Maar wat gaat het laatste duwtje worden waardoor goud helemaal door de bodem heenzakt?

Wanneer de economieën van de opkomende landen als China langzaam tot stilstand komen, dan is de kans groot dat goud hierdoor nog verder in verval zal raken. Daarbij is er ook nog het risico dat de bijvoorbeeld de FED de steunmaatregelen stopt, wat waarschijnlijk tot gevolg heeft dat mensen massaal uit de goudmarkt stappen.

Tenzij we nog niet aan het eind van de economische ellende zitten, ziet het er somber uit voor de goudkoers op termijn. Al weten we het echter nooit: Zo kan het zomaar gebeuren dat de actuele leegloop slechts een correctie blijkt te zijn, en na de correctie er weer volop lucht in de goudbubbel komt. Spannende tijden!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>