Iran trekt voor 500 miljoen aan goud investeringen aan

Zoals al eerder bericht heeft Iran het op dit moment zwaar. Het land staat onder druk van de complete wereld en er zijn door diverse landen sancties opgelegd om te voorkomen dat het land verder kan gaan met bijvoorbeeld het ontwikkelen van nucleaire wapens. Afgelopen weekend is bekend geworden dat Kazachstan en de Arabische Emiraten voor 529 miljoen dollar een belang hebben genomen in enkele goudmijnen in Iran om zo verder invloed te krijgen op het edelmetaal wat in Iran in de grond zit.

Daarnaast zal een groot deel van de investering worden gebruikt om een fabriek om te zetten om goud te produceren. Naar verwachting zal in de fabriek die in 2014 af moet zijn 18.5000 kilo aan goud worden geproduceerd op jaarbasis. Kazachstan en de Arabische Emiraten zullen dan ook op de voorste rij zitten om het goud te kunnen opkopen, iets wat voor de betreffende landen erg belangrijk is. In beide landen is het namelijk zo dat de vraag naar goud vele malen hoger ligt dan het aanbod.

Iran behoort tot de top 15 landen met de meeste edelmetalen in de grond. Het land is daarom erg gewild om handel mee te drijven. Wat dit nieuws met de goudkoers gaat doen de komende tijd is niet bekend, wel is het zeker dat dit nieuws de verhoudingen omtrent het ontlopen van de sancties weer verder zal gaan oplopen!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>