Irak dumpt 25% van de goudreserve

President van IrakDe trend van het afgelopen jaar was toch dat landen de goudreserves gingen vergroten, in de angst voor een val van het huidige financiële systeem. Landen als Rusland kochten in grote hoeveelheden goud op om daarmee de reserves te vergroten. Maar er zijn ook landen die het anders doen. Zo heeft Irak bekendgemaakt via het IMF dat het maar liefst 25% van de totale goudreserve heeft afgestoten.

Irak bezit nu nog bijna 30 ton aan fysiek goud, en heeft geen plannen om op korte termijn nog meer van de reserve af te stoten. Zou het land het geld nodig hebben gehad om te kunnen investeren in de interne economie? Het is algeheel bekend dat Irak het na de oorlog het economisch erg zwaar heeft en probeert weer opnieuw op te bouwen. Irak heeft in ieder geval geen verklaring gegeven waarom er zo’n grote hoeveelheid goud is afgestoten.

In dezelfde periode vergrootte Rusland de goudreserve met 20 ton, waardoor de totale reserve op 957 ton terecht komt. Naast Irak heeft ook Zuid Korea een deel van de goudreserve de markt opgebracht, het land deed 13,9 ton goud van de hand. De markt is in ieder geval er niet van onder de indruk, aangezien de goudkoers de afgelopen week weer een behoorlijke daling doormaakte.


Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>