India trekt aan de noodrem voor import van goud

Import van goud in IndiaDe grootste koper van goud ter wereld is India. Dit omdat het land grote hoeveelheden goud vraagt om te voldoen in de behoefte van de bevolking die goud gebruikt voor het fabriceren van sieraden. Daarnaast investeren veel inwoners in goud als belegging, vanwege de zwakke eigen valuta. Door de grote import van goud zijn er problemen met de betalingsbalans van India, waardoor de regering genoodzaakt is om aan de noodrem te trekken.

De regering van India verhoogt de belasting op de import van goud van 4 naar 6 procent. Hierdoor hoopt het land de drang om goud te importeren te temperen. Sommige analisten verwachten dat de hoeveelheid goud die wordt geimporteerd zal dalen met ongeveer 50%! India importeerde in het derde kwartaal van 2012 zo’n 223 ton aan fysiek goud, waardoor een halvering hiervan wel behoorlijke gevolgen kan hebben voor de vraag en aanbod op de internationale markt voor goud.

Veel handelaren zagen het besluit van de regering al aankomen, waardoor er vlak voor de bekendmaking van de maatregelen er nog enkele grote ladingen met goud werden binnengebracht in de havens van India. Dit om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk goud nog tegen het oude belastingtarief kon worden ingevoerd.

De goudprijs steeg met een 0,2 procent op de aankondiging van India, waardoor de actuele prijs van het edelmetaal op ongeveer 1690 dollar per troy ounce terecht kwam.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>