Het goud in Fort Knox is nep!

Al veel langer wordt er getwijfeld aan de hoeveelheid goud die ligt opgeslagen in Fort Knox. Zo is eerder Ron Paul in actie gekomen om de overheid te dwingen om openheid van zaken te geven inzake de goudreserves in Fort Knox. Gek genoeg heeft de overheid geen gehoor aan de oproep gegeven en wil het geen audit laten plaatsvinden naar de goudreserves binnen Fort Knox.

Goud in Fort KnoxMaar waarom is de overheid zo angstig om de deuren open te stellen voor onderzoekers? Het antwoord is simpel: De goudreserves zoals deze liggen opgeslagen in de Verenigde Staten zijn nep!

China en tungsten bars

In 2009 heeft China een lading goud ontvangen van de Verenigde Staten. Dit gebeurde wel vaker om bijvoorbeeld schulden af te lossen. Echter bij inspectie van de lading bleek dat de baren niet van goud waren, maar van wolfraam! Alleen de buitenste laag was van echt goud. Bij nader onderzoek naar de herkomst van de baren bleek dat de goudbaren afkomstig waren uit Fort Knox, wat zou suggereren dat niet al het goud wat er ligt opgeslagen ook daadwerkelijk voor 100 procent uit puur goud bestaat.

De Amerikanen hebben eerst geprobeerd om de Chinezen de schuld te geven van de nep baren, maar China is direct met een verklaring gekomen waarin wordt bewezen dat de goud baren afkomstig zijn uit de Verenigde Staten.

Waarom wolfraam?

Waarom kiest men om goud na te maken met wolfraam? Het is simpel: Het is lastig om een metaal te vinden met dezelfde dichtheid als goud. Wolfraam heeft dezelfde dichtheid als goud en is daarom moeilijk te onderscheiden van echt goud. Wanneer de buitenste laag van een valse goudbaar van puur goud is dan is het bijna onmogelijk om van de binnenkant te constateren dat er wolfraam aanwezig is.

Een ander alternatief is het gebruik van uranium, dit brengt echter wel het probleem met zich mee dat dit radioactief is daarom niet te transporteren is. De meeste havens controleren ladingen namelijk op radioactieve straling.

Wat als het goud in Fort Knox echt vals is?

Als het goud in Fort Knox echt vals blijkt te zijn betekend dat dit dat de goudprijzen gigantisch zullen gaan dalen. Omdat er veel minder goud is dan dat mensen denken is het goud van veel mensen waardeloos geworden. Het is echter ook zo dat landen met goudreserves echt goud weleens de hoofdprijs zouden kunnen gaan vragen wanneer zij hun goud willen verkopen.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>