Het goud in China is aan het roesten

Goud in China roestDat China een veelvraat is op de goudmarkt is al heel lang bekend. Alleen al afgelopen november importeerde china maar liefst 90,8 ton aan fysiek goud om te kunnen voldoen aan de vraag die er bestaat binnen het land. Maar vandaag verscheen een bericht waarin duidelijk wordt dat de manier van inslaan van China ook problemen op kan leveren.

Zo werd vandaag bekend dat er roest is geconstateerd op een stuk goud wat is verkocht door de National Gold Group. Deze organisatie is door de regering in het leven geroepen om de verkoop van goud te reguleren. Een particulier met de naam ‘Shen’ heeft in 2010 een stuk goud gekocht bij de National Gold Group. Toen Shen in december 2012 het stuk goud ophaalde van de bank waar hij het edelmetaal had opgeborgen kwam hij erachter dat er roestvorming was op het goud.

Na de constatering is Shen teruggegaan naar de National Gold Group en heeft een nieuw stuk edelmetaal gekregen. Goud zou niet mogen roesten tenzij het is vermengd met andere metalen of chemicaliën. Shen maakt zich vooral zorgen om de test technieken die worden gebruikt bij de handelaren, aangezien deze aangeven dat de testen die destijds zijn uitgevoerd hebben aangegeven dat het om puur goud ging.

De National Gold Group is op dit moment de testtechnieken aan het evalueren om te kijken of deze kunnen worden aangescherpt. De interessantere vraag is: Hoeveel goud in China vertoont ook deze verschijnselen? Wanneer namelijk blijkt dat substantiele delen van de goud reserves binnen China niet bestaan uit puur goud zou de totale waarde ervan weleens flink kunnen worden bijgesteld!

Bron: BullionStreet

1 comment to Het goud in China is aan het roesten

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>