Handel in goud met Iran verboden door sancties VS

Amerika blokkeert Iraanse goudhandelDat Amerika al veel langer bezig is om door middel van sancties te proberen Iran lam te leggen is bekend. Maar dit verhaal heeft een nieuw hoofdstuk gekregen, omdat vanaf maandag het door nieuwe sancties van de Verenigde Staten verboden is om in goud te handelen met Iran. Op deze manier hoopt de VS het land economisch lam te leggen. Al eerder werden er sancties opgelegd die de oliehandel plat heeft gelegd.

De nieuwe sancties zijn een streep door de rekening van landen die veel handelen met Iran. Zo is bekend dat Turkije op grote schaal transacties in goud uitvoert met Iran, om bijvoorbeeld aan olie te komen of andere waardevolle grondstoffen. Turkije heeft nog geen reactie gegeven op de sancties, maar het is niet uit te sluiten dat de VS om verantwoording gevraagd zal worden.

De nieuwe blokkade van de VS op de goudhandel van Iran zal weinig tot geen effect hebben op het verloop van de goudkoers, aangezien Iran een kleine speler is op de markt. De actuele goudkoers laat een positieve beweging zien, maar deze is compleet te danken aan het herstel na aanleiding van de correctie van de afgelopen weken.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>