Gebruiken JP Morgan en de FED dezelfde kluis?

Kluis staat erom bekend om dat zij stukken publiceren waarmee de achtergronden rond de huidige economische situatie duidelijk worden. Het laatste opmerkelijke bericht wat zij geplaatst hebben gaat over een mogelijk verband tussen de locatie van de kluis met goud van JP Morgan en de locatie van de FED in New York. JP Morgan bezit namelijk in New York de grootste prive goudkluis ter wereld, en nu blijkt dat de goudkluis van de FED weleens dezelfde kluis zou kunnen zijn als die van JP Morgan.

Het gebouw van JP Morgen waaruit de kluis benaderd kan worden is gebouwd recht tegenover het hoofdkantoor van de FED. Nu is dat opzich nog niet heel erg spannend, maar de kluis van JP Morgan bevindt zich diep onder de grond tegen de diepste steenlagen van Manhattan. Door middel van allerlei technologie wordt ervoor gezorgd dat grote hoeveelheden goud veilig liggen opgeborgen.

Dat de FED een kluis heeft die ook ondergronds is was al bekend, maar nu het blijkt lijkt de kluis op exact dezelfde diepte te liggen als de kluis van JP Morgan! Zullen de FED en JP Morgan gebruik maken van dezelfde kluis? Of met andere woorden: Is er een gezamelijke goudreserve waar wij nog niet eerder van afwisten?

Volgens sommige bronnen is het zelfs zo dat de kluizen verbonden zijn met een tunnel:

Chase Plaza (now the Property of JPM) is linked to the facility via tunnel… I have seen it. The elevators on the Chase side are incredible. They could lift a tank.

De mensen die geloven dat de kluizen van de FED niet compleet zijn gevuld met goud kunnen weer gaan smullen de komende periode! Mocht dit verhaal later de waarheid blijken zal het vertrouwen in de goudmarkt tot een nieuw dieptepunt gaan dalen.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>