Fort Knox en de verdwenen goudreserves

Fort KnoxAl hele lange tijd wordt er gespeculeerd over het feit of al het goud wat in Fort Knox aanwezig zou moeten zijn er nog daadwerkelijk is. Dit is een terechte vraag omdat de FED weigert inzage te geven in de kluizen van Fort Knox om zo te bevestigen dat er niets mis is met de goudreserves die opgeslagen liggen in de VS.

Beleend, beleend, beleend
De meerderheid van de mensen die denken dat er geen goud meer aanwezig is in Fort Knox denken dat dit komt omdat de VS het goud uit de kluizen meerdere malen heeft beleend. Door het belenen van de goudreserves die liggen opgeslagen heeft de VS de goudreserves van een groot aantal landen op het spel gezet om de binnenlandse problemen op te lossen.

Landen als Duitsland, Frankrijk, Zwitserland maar ook Nederland zijn al geruime tijd bezig om delen van de goudreserve terug te halen uit de VS, maar deze geven niet thuis waardoor het argwaan alleen maar groeit dat de VS onverstandig heeft beleend met het goud van anderen.

Wolframen baren in de kluizen
Een andere theorie is dat er wel goud ligt in Fort Knox, maar dat dit nep goud is. Er zijn mensen die geloven dat de VS al het goud uit de kluizen heeft geinvesteerd of gebruikt om de eigen problemen op te lossen en hier wolfraam baren voor terug heeft gelegd.

Wolfraam is een grondstof die dezelfde dichtheid kent als goud, en daardoor met het blote oog niet te onderscheiden is. Door de wolfraam baren te vergullen met een laagje goud zou dit bij een audit op het eerste gezicht niet eens naar voren komen.

Het wordt hoog tijd dat de FED gaat toegeven aan de grote vraag vanuit diverse hoeken om de goudreserves in Fort Knox te onderzoeken. Zal bij een audit de goud bubbel dan eindelijk barsten?

1 comment to Fort Knox en de verdwenen goudreserves

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>