Erdogan: “Goud als nieuwe wereldmunt”

Erdogan wil gaan handelen in goud!Opmerkelijk nieuws vanuit Turkije. President Erdogan heeft gevraagd bij het IMF waarom het niet goud zal gaan gebruiken als nieuwe munt om landen te helpen die in de problemen zitten. Volgens de Turkse president is het opmerkelijk dat het IMF voornamelijk landen steunt met behulp van dollars, terwijl er veel meer alternatieven zijn die meer waardevast zijn dan de dollar.

Het is niet geen verassing dat juist Turkije met dit nieuws komt, omdat het land een groot speler is op het gebied van de export van goud. Zo steeg de totale export van goud dit jaar met 3700% in Turkije, voornamelijk door het uitvoeren van transacties met bijvoorbeeld Iran.

De discussie om goud te gebruiken om de reserves van landen te verbeteren is nu dus ook doorgedrongen op hoog internationaal niveau. Wat de motivatie is van het IMF om steun voornamelijk te verlenen in Amerikaanse dollars is op dit moment niet bekend. Wel laat het zien hoe afhankelijk het complete financiële systeem is van één enkele valuta. Wanneer het IMF ooit zal gaan besluiten om goud te gaan gebruiken om steun te verlenen aan landen die in nood zitten dan zitten er nog mooie tijden aan te komen voor goud.

Het advies van Erdogan om goud te gaan gebruiken als nieuwe wereldmunt om de reserves van landen te verbeteren doet wel vermoeden dat ook landen als Turkije er serieus rekening mee houden dat op termijn het huidige financiele systeem op basis van de standaard valuta’s zal ophouden te bestaan.

Bron: Beurs.com

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>