De jacht van Ron Paul op het goud in Fort Knox

Ron PaulAl jaren is senator en presidentskandidaat Ron Paul bezig om het voor elkaar te krijgen dat de Amerikaanse overheid in Fort Knox mag kijken om te zien of al het goud wat er opgeslagen zou liggen nog daadwerkelijk opgeslagen ligt. Ron Paul heeft in de senaat gevraagd om een audit naar Fort Knox om zo erachter te komen of de FED de wereld voor de gek houdt of dat er daadwerkelijk fysieke goudstaven liggen opgeborgen.

Waarom de twijfel dat er goud meer is?

In de Tweede Wereldoorlog hebben vele landen in Europa de goudreserves voor een groot gedeelte ondergebracht in Fort Knox, om ervoor te zorgen dat dit niet in handen viel van de Duitse bezetters. Echter hebben enige tijd geleden een aantal Europese landen (zoals Duitsland en Frankrijk) gevraagd aan Amerika om een deel van goudreserve vrij te geven, zodat zij dit kunnen gebruiken voor financiele transacties. De VS heeft dit verzoek geweigerd waardoor er twijfel is ontstaan over de hoeveel fysiek goud in Fort Knox.

Hoe groot is de kans dat de audit er komt?

De kans dat Ron Paul zijn zin krijgt is erg klein. Vele congresleden zullen niet instemmen met het voorstel omdat de lobby van de FED erg groot is en veel macht heeft. Wanneer Ron Paul echter met voldoende aanwijzingen komt dat er iets mis is met de goudreserve in Fort Knox zal de publieke opinie ook mee gaan spelen in de besluitvorming naar een audit.

Wat zijn de gevolgen voor de goudprijzen als de kluis leeg is?

Wanneer er na onderzoek blijkt dat er in Fort Knox geen goud meer aanwezig is zullen de goudprijzen een grote daling ondergaan. Goud heeft op dit moment het imago van ‘veilige haven’, maar kan door een grote leugen als een leeg Fort Knox deze status ook weer snel verliezen. Naast het dalen van de goudprijzen zal ook de druk op de Verenigde Staten toenemen.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>