De goudbubbel loopt leeg: Verlies in 2013 al ruim 16%!

Overal horen we investeerders roepen dat goud het ultieme middel is om je geld veilig te stellen. Wanneer het valuta stelsel in elkaar klapt zal iedereen weer overgaan op goud, wordt door diezelfde investeerders gezegd. Maar het imago van goud als veilige haven lijkt toch wel een beetje verleden tijd te zijn, aangezien het edelmetaal in 2013 eigenlijk nog niets goeds heeft laten zien.

In 2013 is de goudkoers al met ruim 16% teruggelopen. Wanneer dergelijke verliezen in vier maanden tijd bij een beursgenoteerde onderneming plaatsvinden raakt iedereen in paniek, en dit lijkt nu ook in de markt van goud te gebeuren. Waar eerder iedereen bleef roepen dat er geen paniek moest ontstaan komen er nu ook berichten naar buiten van banken die de vooruitzichten voor goud aan het bijstellen zijn, zoals Goldman Sachs die fors de verwachtingen voor goud terug schroeft.

Het is te hopen dat de geldkraan wel open blijft staan voorlopig, want anders zal het complete fundament onder het prille herstel van de wereldwijde economie weer snel teniet worden gedaan. Wanneer dit gebeurd is de kans groot dat ook het vertrouwen in goud verder zal gaan wegzakken. De tijd dat goud werd gezien als de enige veilige haven lijkt langzaam voorbij te gaan, waarmee wellicht het begin van het leeglopen van de bubbel begonnen is.

Ontwikkeling goudprijs in 2013
Ontwikkeling goudprijs tot de grote koersval

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>