De dollars van China gaan op in goud

China zet voet aan Canadese bodemDat China een grootmacht op het gebied van goud is weet iedereen, maar het land heeft naast grote reserves van het edelmetaal ook grote hoeveelheden dollar in het bezit. China is bezig met een nieuwe tactiek waarin de dollars worden ingezet om belangen te nemen in verschillende projecten en ondernemingen die actief zijn in de goudmarkt. Zo is China nu ook bezig om een belang te nemen in Canada in een mijn waar goud wordt opgegraven, om zo wereldwijd grip te krijgen op al het goud wat uit de grond wordt gehaald.

China heeft een overeenkomst getekend met een exploitatie maatschappij in Canada om de ‘Blackdome-Elizabeth’ weer op gang te brengen. De mijn was vroeger al actief maar is enige tijd terug stilgelegen. Volgens analisten zou er in de mijn nog voor ongeveer 200.000 troy ounce aan hoge kwaliteits erts aanwezig zijn, wat met de huidige goudkoers betekend dat er nog voor ruim 315.600.000 dollar in de grond zit.

China betaald ruim 55 miljoen Canadese dollars voor een belang van 85% in het project, waardoor ook dit weer een goede belegging lijkt te zijn. China is een veelvraat van goud, en het lijkt erop dat het de komende periode niet minder zal gaan worden.

Bron van dit artikel: MarketUpdate.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>