China: Binnenkort de grootmacht in de goudmarkt

Goud in ChinaChina is bezig met het opkopen van grote hoeveelheden goud. Daarnaast is het land bezig met het opzetten van grote productie locaties om zo de goudproductie flink op te voeren. Slim Beleggen heeft uitgezocht in welk tempo China bezig is om de goudmarkt te gaan domineren. En wat blijkt: Het land ligt mooi op schema op een absolute grootmacht te worden in de goudmarkt!

In 2007 werd China al de grootste goud producent ter wereld, waar het de Verenigde Staten van de troon stootte. Die opmars is nog steeds niet gestopt, aangezien het land nog steeds een stijgende lijn laat zien als het gaat om de totale goudproductie. Daarnaast is de verwachting dat in 2017 China ook het land zal worden met de grootste goudreserve ter wereld. China is dus op weg om een echte grootmacht te worden op de goudmarkt, wat automatisch ook betekend dat het land goed is voorbereid op het moment dat het huidige valuta systeem echt in elkaar valt.

Goudproductie

Een ander opmerkelijk punt is dat naast de hoge productie van China er ook geen goud het land verlaat, en het land ook nog eens grote hoeveelheden goud importeert van buiten de landsgrenzen. Zo werd bijna 750 ton goud geimporteerd in 2012.

Is China bezig met de ultieme voorbereiding op een nieuw systeem, of wordt het een gigantisch slachtoffer wanneer de goudbubbel barst?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>