600.000 kilo Nederlands goud in buitenlandse handen!

Klaas KnotHet is al veel langer bekend dat Nederland niet heel veel van de eigen goudreserve opgeslagen heeft in de kluizen van de Nederlandse Bank. Ruim 600.000 kilo van de goudreserve van Nederland ligt opgeslagen in het buitenland, waarvan het overgrote deel in Amerika. Ligt ons goud daar wel veilig? Of nog beter gezegd, ligt het goud van Nederland nog uberhaupt daar wel aangezien er de meest wilde verhalen rondgaan over de kluizen van de FED?

De reden dat er een grote hoeveelheid van de goudreserve van Nederland in het buitenland ligt is de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog was de staat bang dat het goud door de bezetters in beslag zou worden genomen, waardoor de reserves elders in de wereld zijn ondergebracht. Maar waarom is het goud na de oorlog en de wederopbouw niet teruggehaald naar Nederland? Het antwoord van de Nederlandse Bank is nietszeggend: “Het ligt er goed, en er is geen reden om het terug te halen.”.

De uitspraak van de Nederlandse Bank is opmerkelijk, aangezien eerder al bekend is geworden dat Amerika er erg moeilijk over doet om goud terug te geven aan landen die daarom vragen, waardoor de vraag boven komt drijven of Amerika wat te verbergen heeft. Al eerder hebben Duitsland en Zwitserland nul op het rekest gekregen bij de vraag om het goud weer terug te nemen naar de kluizen van het eigen land. Daarnaast begint ook de politiek nattigheid te voelen en is men bezig met het voorbereiden van een audit op de opgeslagen goudreserves in de kluizen van de VS.

Is Nederland echt zo naief dat men denkt dat het goud in de kluizen van Amerika goed ligt, of is men te bang om de waarheid onder ogen te zien? Wanneer blijkt dat het goud niet meer aanwezig is in de kluizen van de FED, zal dit namelijk een grote klap zijn voor de financiële stabiliteit van Nederland. Maar nog erger, ook voor andere landen aangezien bijna alle Europese landen grote hoeveelheden van de goud reserves opgeslagen hebben liggen in Amerika.

Bron: Gewoon Nieuws

1 comment to 600.000 kilo Nederlands goud in buitenlandse handen!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>