392 ton in de bodem van Tsjechië, een europese goudmijn!

Mijn in TsjechiëDe Tsjechische organisatie die gaat over de edelmetalen heeft aangegeven dat het land na 38 jaar weer mijn activiteiten gaat toelaten in het land. Vier grote organisaties hebben zich ingeschreven om weer goud op te gaan graven uit de bodem. Er zijn twee belangrijke redenen om weer te gaan beginnen met de goudmijnen: Het levert grote financiele voordelen op en het schept een hoop werkgelegenheid.

De bodem zit bol
Volgens deskundige zit er in de bodem van Tsjechië maar liefst 392 ton goud. Dit terwijl het land maar een jaarlijkse vraag naar goud heeft van 5 ton. Wanneer het land besluit een groot deel van het goud te verkopen aan het buitenland, kan er veel economisch voordeel worden behaald. Met de huidige goudkoers van 1737 dollar per troy ounce is de totale hoeveelheid goud die in de bodem zit maar liefst 21.891.584.700 dollar waard, of anders gezegt: Het land zit op een goudkoers van bijna 22 miljard dollar!

Het schept banen
Met de mijn activiteiten zouden tot wel 1000 banen worden geschept. Aangezien Tsjechië een land is waarin veel werkloosheid is zijn deze banen meer dan welkom. Gevolg van de banen zijn ook weer stijgende inkomsten vanuit belastingen. Dit omdat alle werkende mensen belasting dienen te betalen over het inkomen wat men verdiend.

Zal Tsjechië in staat zijn het goud wat in de grond zit op een goede manier te exploiteren? Of zullen de grote spelers uit de markt voor een spotprijs met het populairste edelmetaal ter wereld ervandoor gaan?

Bron: BullionStreet

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>